Design Kreativ Livsstil

En växtbaserad diet är lätt med trädgårdar hemma

Många människor vänder sig idag till en växtbaserad diet som ett alternativ till dieter som är för rika på mättade köttprodukter, skräpmat och högt bearbetade livsmedel. I vissa fall innebär det att du spenderar mer tid i produktionsavdelningen i din lokala livsmedelsbutik, letar efter frukt och grönsaker som odlas ekologiskt och spenderar extra pengar på dem.

Du kan följa en bra växtbaserad diet på ett ännu bättre sätt medan du odlar dina frukter och grönsaker i din egen hemträdgård. Om du bor i en lägenhet kan du starta en containerträdgård framför ett soligt fönster. Om du har en tomt för att förvandlas till en trädgård kan du gå stort med en trädgård fylld med hälsosamma frukter och grönsaker. Du kan odla nästan vad som helst i en liten trädgård så att du har våren, sommaren och hösten att äta av ditt eget land.

Grönsaker som enkelt odlas hemma

Tomater lämpar sig väl för containerträdgårdsskötsel och kan växa som vilda i den goda jorden på din bakgård. De växer och mognar hela säsongen så att du kan välja vad du behöver för smörgåsar, sallader, snacks, färska såser och till och med för juicer.

Du kan odla dina egna ärtor eller bönor i en behållare eller i din trädgård. De är rika på fytonäringsämnen som har sin maximala styrka om du helt enkelt väljer vad du behöver och äter dem så snart som möjligt; du har den största mängden friska fytonäringsämnen och antioxidanter i maten strax efter att du har plockat dem.

Paprika, zucchini, morötter, broccoli och gröna som Kale är bra alternativ för en hemträdgård och gör att du kan nå hälsosamma och superfräscha produkter hela sommaren och på hösten.

Din hemträdgård

Om du bestämmer dig för att ha en trädgård i trädgården, måste du bestämma om du vill odla ekologiska livsmedel eller inte. Ekologisk trädgårdsskötsel är det bästa möjliga valet eftersom maten odlas utan bekämpningsmedel, herbicider eller fungicider. Det betyder att det inte finns några skadliga kemikalier med maten du väljer och du kan till och med äta dem rakt ut ur trädgården utan att behöva tvätta dem noggrant.

Få ännu bättre resultat med kompostering

Om du vill ha en särskilt fruktbar trädgård, överväg att starta en komposthög eller låda. Allt du behöver göra är att lägga i vegetation och klipp från hela din trädgård, lägga till matrester och papper, blanda allt med lite jord. Maskar trivs i den fuktiga miljön på en bra komposthög så att du snart kommer att få dessa saker att förvandlas till rik mark som får din organiska trädgård att blomstra.

1 thought on “En växtbaserad diet är lätt med trädgårdar hemma”

Lämna ett svar