Dekoration Design Kreativ Livsstil

Vilken typ av träd du behöver i din trädgård

Hemträdgårdar kan vara hårt arbete men för många är det en bra hobby som ger dig många belöningar. Trädgårdsskötsel är den mest populära hobbyen i alla länder. Det hjälper dig att slappna av och många säger att det är mycket terapeutiskt. Titta på det här sättet, du är ute i den friska luften och du arbetar med ett projekt som hjälper till att lindra stress och oro. Det är också ett utmärkt sätt att träna utan att behöva gå in i bilen och gå till gymmet. Tänk på de timmar av njutning du får när ditt hårda arbete förvandlas till underbara, frodiga trädgårdar. Tillsammans med den enorma njutningen du får från din trädgård, kommer du också att skörda alla fruktträd och njuta av det också. Det finns några trädgårdstips som du bör följa som kommer att belöna dig med en vacker hemträdgård som du och dina vänner kan njuta av.

Det finns några tips för hemträdgård som du bör tänka på när du handlar efter nya träd eller buskar. När du köper och planterar träd och buskar är de vanligtvis mycket små. Trädgårdsmästaren kommer hem och planterar under ett fönster eller nära huset. Dessa växter börjar växa och kan orsaka knepiga problem. Detta är ett misstag att undvika. När växterna växer växer deras rotsystem också. Om de planteras nära huset kan de skada din fundament, avlopp eller vattenledningar. Inte bara kan de orsaka skador på dessa saker, men då kommer det att bli nödvändigt att betala för att få bort trädet eller busken. När du planterar buskar runt ditt hus kan de växa sig tillräckligt långa för att blockera solljus eller skada ditt landskapsplanering. För att undvika detta problem i din hemträdgård, ta reda på exakt hur långa och breda buskar och träd kommer att vara vid mognad, ett mycket viktigt tips. Kom ihåg att plantera aldrig ett träd för nära ditt hus. Rötterna kan orsaka mycket kostsamma skador och du måste ta bort trädet.

För att uppmuntra ny vårtillväxt, beskär dina buskar på hösten för att tillåta luftflöde. Tills busken eller trädet är etablerat måste du vattna dem rikligt. Korrekt vattning av dina träd eller buskar är viktigt om du vill att de ska överleva och i vissa fall för att hålla garantin giltig. Bevattning av gräsmattorsprinkler är i allmänhet otillräcklig för att vattna dessa nya växter. Träd och buskar måste ha en djupare, blötläggande vattning av rotkulan. Fuktigt men inte ”slarvigt vått” är regeln. Det rekommenderade vattenschemat när dina träd och buskar planteras först är följande:

Dagar 1-30 – Varje dag
Dag 31 – 60 Varannan dag
Dag 61 & efterföljande – Minst två gånger per vecka

Växter som du har vattnat väl överlever mycket bättre under de kalla månaderna än växter som börjar vinter utan tillräckligt med vatten. Beroende på din plats är det bäst att plantera träd och buskar på hösten, aldrig på sommaren. Ta hand om dina hemträdgårdar och du kommer att ha många års glädje och lägga till textur och skönhet i ditt hem och din trädgård.

Lämna ett svar