Design Kreativ Livsstil

Grönsaksplantning innan ditt nästa hemträdgårdsfest!

Många nybörjare antar felaktigt att det inte kan vara för mycket av en bra sak. Vatten, som gödningsmedel, bör appliceras korrekt för att producera friska grönsaker. Djupvattning med tillräckliga intervaller kommer att locka växter att utveckla djupa rotsystem. I allmänhet behöver en grönsaksplantning en tum vatten per vecka. Undvik spridning över huvudet, vilket kan främja svamp och mögel. Det perfekta vattensystemet är en långsam droppmetod, som med ett droppbevattningssystem. Om du inte har råd med ett installerat system, vattna med en slang genom att flytta den runt trädgården och placera ett långsamt flöde av vatten vid basen av växter.

Det första steget i planeringen av en plantering av grönsakssträdgård med lågt underhåll är att ha planer för trädgårdsträdgård. Många trädgårdar utvecklas bara under ett antal år. Vänner ger dig växter du måste hitta en plats för, och du har stunder av inspiration som leder till år av underhåll. Om du tar dig tid att planera din trädgårdslayout och ditt innehåll som en enda pappersövning kan du utforma funktioner som innebär att du har mindre arbete att göra och inte mer. För att få ett fungerande diagram över den aktuella layouten, använd Google Earth för att få en flygvy över din trädgård och skriv ut den som en bas att arbeta från.

Använd kompost snarare än kemiskt gödselmedel. Det är gratis och säkert. Alla dessa äggskal, kaffesumpar och matrester är precis vad din trädgård behöver. Löv och gräsklippningar gör också mycket kompost. Många hemgjorda lösningar kan ersätta köpta bekämpningsmedel. En spray av tvål och vatten kommer att stoppa bladlöss i deras spår. En grund skål öl kommer att drunkna dussintals sniglar över natten. Myror undviker cayennepeppar. Marigolds sägs hålla betande rådjur och kaniner borta. Nyckelpigor och bönsyrsa kan köpas och läggas till i trädgården för att bekämpa skadedjur. Organiskt flytande gödselmedel kan också vara ett bra sätt att gå för att få din trädgård till sin fulla potential. Och hej, vad i helvete, kasta in en trädgårdskvarn eller två. De har varit kända för att skrämma bort en stadsdel eller två.

Och när din hemträdgård är i sin fulla skörd, varför inte göra en hemträdgårdsfest för att dela med alla dina vänner och släktingar! Ett hemträdgårdsfest är ett utmärkt sätt att visa upp din trädgård och uppmuntra andra att starta en egen grönsakshemträdgård!

Lämna ett svar